Szeretettel köszöntelek a - AZ ÚR VELEM...- közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
És már is hozzá férhetsz .
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
- AZ ÚR VELEM...- vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a - AZ ÚR VELEM...- közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
És már is hozzá férhetsz .
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
- AZ ÚR VELEM...- vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a - AZ ÚR VELEM...- közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
És már is hozzá férhetsz .
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
- AZ ÚR VELEM...- vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a - AZ ÚR VELEM...- közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
És már is hozzá férhetsz .
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
- AZ ÚR VELEM...- vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Az
öregedéssel fokozatos romlásnak indul mind a hosszú-, mind a rövidtávú
memória állapota. Ez ugyan teljesen természetes jelenség, de számos
módszer létezik, melyek segítségével lelassítható, vagy akár meg is
fordítható ez a folyamat.
Rozmaring aroma
A tudósok már korábban megállapították, hogy bizonyos aromák jótékony
hatással lehetnek az emberek kognitív képességeire. Egy 2003-as
tanulmány során pszichológa usok 144 önkéntes résztvevővel végeztettek
el különböző, hosszútávú memóriát, dolgozó memóriát, figyelmet és
reakcióidőt mérő teszteket. A résztvevők egy része illatmentes, egy
része rozmaring aromájú, egy részük pedig levendula aromájú fülkében
végezte el a kísérleteket.
Az eredmények alapján a kutatók
megállapították, hogy a rozmaring aromája jótékony módon befolyásolta a
hosszú távú és a dolgozó memóriát, valamint a figyelmi képességet, míg a
levendula illatanyaga kifejezetten rontotta a memóriatesztek
átlageredményét.
Megfelelő étrend
A
tudósok egyetértenek abban, hogy az antioxidánsokban gazdag ételek, mint
például a feketeáfonya, az alma, a banán, a sötétzöld zöldségek, a
fokhagyma és a répa mind segíthetnek abban, hogy az öregedő agyszerkezet
ellenére frissen tartsuk a memóriánkat. Az antioxidánsok olyan
molekulák, amelyek könnyen kapcsolódnak a szabad gyököknek nevezett
véráramban keringő elektronokhoz, és semlegesítik azokat. Ezek a
szabadgyökök az öregedés során elterjedhetnek a szervezetben, és
roncsolhatják az agysejteket.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Szép képek
Bibliai rész
Az Úr kezében
Szép képek,gondolatok